2016年1月6日星期三

Natto and Red Yeast Rice : lower cholesterol significantly

Whats Red Yeast Rice?
a fermented product of rice on which red yeast (Monascus purpureus) has been grown, has been used in Chinese cuisine and as a medicinal food to promote "blood circulation" for centuries. In Asian countries, red yeast rice is a dietary staple and is used to make rice wine, as a flavoring agent, and to preserve the flavor and color of fish and meat.Red yeast rice forms naturally occurring hydroxymethylglutaryl-CoA reductase (HMG-CoA reductase) inhibitors known as monacolins. 

What is Natto?
Natto is a traditional Japanese food made from soybeans fermented with friendly bacteria. It is commonly eaten at breakfast together with rice. Natto has a strong, cheese-like smell; a nutty, salty flavour; and a sticky consistency.

Combination of Nattokinase and Red Yeast Rice
A recent study has found that nattokinase combine with red yeast rice can significantly lower cholesterol. The randomized, double-blind, placebo-controlled parallel comparison included 47 patients with hyperlipidemia. The patients were assigned to one of three groups: nattokinase-mono formula (50mg/ capsule), combined formula of nattokinase with red yeast rice (300mg of extract/ capsule) or placebo.

Patients in the study received two capsules twice a day for six months. The results revealed that those in the nattokinase-mono formula group saw no effects on blood lipids until sixth month, while the combined formula ameliorated all of the measured lipids starting from the first month.

The patients in the combined formula group saw a significant reduction in TG by 15%, TC by 25%, LDL-C by 41%, TC/ HDL-C by 29.5%, and increased HDL cholesterol by 7.5%. Study shows that long-term intake of combine nattokinase with red yeast rice formula has relatively more potent effects than the nattokinase-mono formula on patients with hyperlidemia. Combined formula can decrease CVD risk factors.

没有评论:

发表评论