2016年1月4日星期一

RED YEAST RICE : Bad Cholesterol NO MORE !

               Monascus purpureus Fermented Red Yeast Rice
Description
Red yeast rice, a fermented product of rice on which red yeast (Monascus purpureus) has been grown, has been used in Chinese cuisine and as a medicinal food to promote "blood circulation" for centuries. In Asian countries, red yeast rice is a dietary staple and is used to make rice wine, as a flavoring agent, and to preserve the flavor and color of fish and meat. Red yeast rice forms naturally occurring hydroxymethylglutaryl-CoA reductase (HMG-CoA reductase) inhibitors known as monacolins. The medicinal properties of red yeast rice favorably impact lipid profiles of hypercholesterolemic patients.
Mechanisms of Action
The first documentation of the biomolecular action of red yeast rice was published in 2002. The results indicate one of the anti-hyperlipidemic actions of red yeast rice is a consequence of an inhibitory effect on cholesterol biosynthesis in hepatic cells. It is unclear whether the lipid-lowering effect of red yeast rice is due solely to the monacolin K content, or if other monacolins, sterols, and isoflavones contribute to its cholesterol-lowering effect.
The monacolin K content of one proprietary preparation of red yeast rice used in a clinical trial was calculated to be 0.2 percent of the total product. This trial used a daily dosage of 2.4 grams of red yeast rice (the corresponding monacolin K dosage would be 4.8 mg). The dosages used in clinical trials of lovastatin are 20-40 mg daily. It is unlikely the lipid-lowering effects found in this study was a result of the monacolin K content alone.

没有评论:

发表评论